آموزش پیانو در منزل

امروز با مطلب آموزش پیانو در منزل در خدمت شما خواهیم بود، پیانو مشهورترین و پرطرفدارترین ساز در بین ساز های صفحه کلیدداراست و کارکرد آن به این شکل است که چکش هایی با سیم های فلزی در داخل جعبه پیانو قراردارند که در هنگام فشردن کلاویه ها به حرکت درآمده و تولید صدا میکنند.

دربین ساز های پر استفاده و معمول تنها ارگ کلیسا است که دامنه صوتی بالاتری از دامنه صوتی پیانودارد، دامنه صوتی پیانو شامل هشت اکتاو است در حالی که برای مقایسه قوی ترین خواننده ها تنها توانایی خواندن حدود سه اکتاو را دارند و یا ساز مشهور ویولن دامنه صوتی حدود پتج اکتاو دارد؛ همچنین یک نکته جالب دیگر این است که پیانو قادر است فرکانس هایی از حدود 27 تا 4186 هرتز تولید کند.

تا اینجا به اطلاعاتی درباره پیانو پرداختیم، اطلاعاتی که به اضافه یکسری دلایل باعث شده اند تا پیانو سازی بسیار محبوب و دوست داشتنی در میان مردم باشد؛به شکلی که بسیاری از مردم به دنبال یادگیری نواختن آن و استادی برای آموزش پیانو در منزل شان هستند تا بتواننداین ساز دوست داشتنی را بنوازند و از موسیقی آن لذت ببرند.

آموزش پیانو در منزل

آموزش پیانو در منزل

یکی از بهترین روش های یادگیری پیانو، آموزش پیانو در منزل می باشد. آموزش هر سازی بایستی به صورت اصولی و صحیح صورت پذیرد و در این میان پیانو که یک ساز پایه ای محسوب می شود اندکی حساس تر است و بایستی با تمامی اصول موسیقی به درستی آشنا شوید. چه بهتر که از تحت تعلیم استادی باشید که چندین سال در زمینه موسیقی و آموزش پیانو در منزل دارای تجربه باشد و این تجارب را به شما منتقل کند. همانطور که می دانید پیانو یکی از سازهای بسیار محبوب در سراسر جهان می باشد.

قوائدی که برای یادگیری پیانو حکمفرماست از نحوه انگشت گذاری گرفته تا ریزه کاری ها و تکنیک های نوازندگی همگی بایستی تحت آموزش یک معلم با تجربه صورت پذیرد. در نظر داشته باشید که آموزش پیانو در منزل تنها نوازندگی نیست و همه اصول مربوط به نوازندگی، نت خوانی، روابط بین صداها و نت و کلیه اصولی که برای دانستن سواد موسیقی لازم است را شامل می شود.

تاریخچه پیانو

اولین ساخت

قبل از این که آموزش پیانو در منزل خود را شروع کنید، بیاید تاکمی کمی درباره تاریخچه پیانو برایتان بگوییم؛اولین بار در سال 1700 میلادی بود که بارتولومئو کریستافوری در شهر پادووای ایتالیا این ساز را اختراع کرد، اختراعی که به جای این که بلافاصله مورد توجه همگان قرار بگیرد و دنیا را متحول کند، حدود یک دهه طول کشید تا خود را به جهان بشناساند؛داستان مشهور شدن این ساز از سال 1711 شروع شد، زمانی که یک نویسنده ایتالیایی مقاله ای درباره دیاگرام مکانیزم پیانو نوشت که بعد این مقاله نیز پس از مدتی به زبان آلمانی ترجمه شد؛در اینجا و پس از ترجمه آن به زبان آلمانی بود که مقاله به صورت گسترده مورد توجه عموم قرار گرفت و داستان مشهوریت پیانو آغاز شد.

هاردیسکورد

شما که به فکر آموزش پیانو در منزل تان هستید برایتان خارج از لطف نیست که این را هم بدانید که قبل از اختراع پیانو توسط بارتولومئو کریستافوری از سازی به نام هاریسکورد استفاده میشد که علارغم شباهت نسبی، تفاوت های بسیار مهمی با پیانو داشت؛عمده تفاوت هاردیسکورد و پیانو در این بود که در هاردیسکورد صدایی که بر اثر ضربه شما به کلاویه تولید میشد مستقل از شدت ضربه وارده شما ثابت بود، اما در پیانو شما قادر خواهید بود با تغییر شدت ضربه صدای تولیدی ساز را تغییر دهید، به طوری که با ضربه آرام صدایی نرم و ملایم و با ضربه محکم تر صدایی درشت ایجاد کنید.

نام گذاری

نام این سازی که شما قصد دارید به صورت آموزش پیانو در منزل یاد بگیرید در ابتدا پیانو نبوده است و بعد ها به پیانو تبدیل شده است، نام اولیه این ساز ” گراوی چمبالو کل پیانو ا فورته ” بوده است که از دو قسمت اصلی، پیانو به معنی ملایم و فورته به معنی صدای بلند و رسا تشکیل شده بود تا به خوبی توانایی این ساز در تولید شدت های گوناگون صدا را نشان دهد.

آموزش پیانو در منزل یا آموزشگاه موسیقی؟

در بخش پیشین در مورد اصول یادگیری پیانو به طور مختصر اشاره ای داشتیم. اگر این اصول رعایت گردد فرقی نمی کند که آموزش پیانو در کجا برگزار می شود. اما آموزش پیانو در منزل نسبت به آموزشگاه موسیقی دارای مزایای منحصر به فردی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره مختصری خواهیم داشت.

آموزشگاه پیانو در منزل

نظم کلاس

کلاس هایی که در آموزشگاه برگزار می گردد به علت روال خاصی که در آموزشگاه وجود دارد دارای نظم خاصی است و از سویی کلاس های که در منزل برگزار می گردد انعطاف بیشتری دارد.

آموزشگاه پیانو در منزل

میزان توجه فرد در کلاس

روانشناسان معتقدند آموزش پیانو در منزل باعث می شود میزان توجه فرد در کلاس افزایش یابد و سرعت یادگیری وی افزایش می یابد.

آموزشگاه پیانو در منزل

تاثیرگذاری

حتی المقدور باید مکان کلاس ها دارای نور مناسب ، و با طراحی غیر از طرح های باشد که در هنرجو ایجاد خمودگی یا سستی کند.

انواع پیانو

به جهت آموزش پیانو در منزل تان باید تا حدودی با انواع پیانو و نحوه کارکرد آنها آشنا باشید که در اینجا میخواهیم به همین موضوع بپردازیم؛در دید کلی پیانو ها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد؛دسته اول که دسته ریشه دار و قدیمی هستند یعنی پیانوهای آکوستیک یا همان پیانوهای مکانیکی و دسته دوم پیانوهای دییجیتال یا برقی.

پیانو آکوستیک

همانطور که پیش تر اشاره شد این دسته از پیانوها یکی از دو دسته پیانو هایی هستند که شما میتوانید برای آموزش پیانو در منزل شخصی تان از آنها استفاده کنید، شیوه ساخت پیانو های آکوستیک به سبک همان شیوه تولید پیانو اولیه است و همچنین صدایی هم که شما میشنوید کاملا به صورت طبیعی ساخته میشود؛نحوه کار پیانو های آکوستیک به صورت مکانیکی است، یعنی وقتی که کلاویه را می فشارید چکش های متصل به کلاویه به سیم های فلزی در جعبه پیانو برخورد کرده و با ارتعاش سیم ها صدا را تولید میکنند؛سیم های پیانو به صفحه ای که صفحه صدا نامیده میشود متصل هستند،کار صفحه صدا هم این است که صدا را تقویت میکند.

برای آموزش پیانو در منزل باید این نکته را نیز بدانید که نگهداری و مراقبت از پیانو های مکانیکی یا همان آکوستیک به دلیل ماهیت مکانیکی که دارند نسبت به پیانو های دیجیتال سخت تر است، به این دلیل که این پیانوها از حدود 10 هزار قطعه تشکیل شده اند، علاوه بر این که شما باید از این 10 هزار قطعه مراقبت کنید می بایست هر 6 ماه یکبار نیز پیانوتان را کوک کنید.

پیانو های مکانیکی یا آکوستیک خود در دو دسته کلی قرار دارند که در زیر آن ها را معرفی میکنیم.

1 – گرند پیانوها

گرند پیانو ها که به پیانو های افقی نیز معروف هستند را می توان زیباترین، با کیفیت ترین، برزگترین و گرانترین نوع پیانو ها دانست، این پیانو ها علاوه بر آن که عملکردی استثنایی دارند از کیفیت ساخت بسیار بالایی نیز برخوردار هستند، به شکلی که انتخاب اول پیانیست های حرفه ای همواره گرند پیانوها هستند.

از مزایای این پیانوها میتوان به کیفیت بالا، زیبایی چشم نواز و صدایی بی نظیر اشاره کرد به طرزی که برای هر کاری از جمله آموزش پیانو در منزل نیز مناسب هستند؛از معایب آن ها هم تنها میتوان به جاگیر بودن به علت اندازه بزرگ و قیمت بسیار بالای آنها اشاره کرد.

همچنین این پیانو ها خود به 6 دسته گرند کنسرت، گرند نیمه کنسرت/بالروم یا حرفه ای، گرند کلاسیک/نشیمن یا پذیرایی، گرند متوسط و گرند کوچک تقسیم میشوند.

2 – پیانو های دیواری

پیانو های دیواری نوع دیگر پیانو های مکانیکی یا همان آکوستیک هستند که برای آموزش پیانو در منزل میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند؛ در پیانو های دیواری رشته سیم ها به صورت عمودی قرار گرفته اند؛عمده تفاوت پیانوهای دیواری در مقایسه با گرند پیانوها در این است که ارتفاع بیشتری دارند و تجربه نوازندگی متفاوتی را به علت فرق داشتن مکانیسم چکش ها در امر مرتعش کردن رشته ها ارائه میدهند.

از مزایای پیانوهای دیواری میتوان از اندازه بسیار کمتر در مقایسه با گرند پیانوها، قیمت پایین تر و مقرون به صرفه تر بودن آنها برای شمایی که تازه میخواهید آموزش پیانو در منزل را شروع کنید نام برد و از معایب آن ها هم تنها میتوان زیبایی کمتر در مقایسه با گرند پیانوها را نام برد.

پیانو های دیواری نیز مانند گرند پیانو ها خود انواعی دارند که در 4 دسته خلاصه میشوند؛دسته های آپرایت حرفه ای، استودیو، کنسول و اسپینت.

تا الان با پیانو های آکوستیک یا همان مکانیکی یعنی گرند پیانو ها و پیانو های دیواری آشنا شدیم،حال به سراغ پیانو های دیجیتال که دسته دیگری از پیانو های مناسب برای آموزش پیانو در منزل هستند، می رویم

پیانو های دیجیتال

همانطور که گفته شد پیانوهای دیجیتال نوعی دیگر از پیانوهای قابل استفاده برای آموزش پیانو در منزل هستند؛ هدف از تولید این پیانوها استفاده راحت و تولید صدای مشابه با پیانو های آکوستیک بوده است؛اما این نوع پیانوها همواره مخالفینی نیز داشته و دارند که مدعی هستند پیانوهای دیجیتال نوی کیبورد تلقی میشوند و پیانو نیستند.

آموزشگاه پیانو در منزل

آموزش خصوصی پیانو در منزل

در طول مقاله سعی کردیم تا اطلاعاتی را راجع به تاریخچه پیانو و انواع آن اعم از مکانیکی یا دیجیتالی به همراه مشخصات، قابلیت ها، ویژگی ها و مزایا و معایب آنها به شما بدهیم تا که به اینجا برسیم، نتیجه ای از صحبت هایمان بگیریم و مهم تر از همه به سوال  “برای آموزش پیانو در منزل چه کنیم”  پاسخ دهیم.

در نهایت باید گفت که برای آموزش پیانو درمنزل در ابتدا و در گام اول شما باید با استادی خبره در حوزه آموزش پیانو در منزل صحبت کنید، در گام دوم نیاز است تا مطالب بخش قبل را در نظر بگیرید و به سوالات زیر پاسخ دهید.

  • چقدر بودجه برای خرید پیانو در نظر گرفته ام؟
  • بهترین پیانو ها را کدام برندها تولید میکنند؟(چه مکانیکی و چه دیجیتالی)
  • خواسته ها و نیازهای من از یک پیانو چیست؟
  • من چقدر فضا در خانه و اتاق خود دارم که میتوانم آن را به پیانو اختصاص دهم؟
  • منزل من ویلایی است یا آپارتمانی و آیا قصد جابجایی مجدد پیانو پس از جاگیر شدنش را خواهم داشت یا خیر؟

پس از پاسخ به این سوال ها و در گام سوم شما باید به همراه همان استاد خبره آموزش پیانو در منزل یا فرد متخصص دیگری که درباره ساز پیانو اطلاعات دارد، برای خرید پیانو اقدام کنید و پیانو را در منزل خود جا دهید؛در نهایت هم درآخرینٖ گام یا همان گام چهارم است که شما آموزش پیانو در منزل شخصی تان را تحت نظر یک استاد خبره و با تجربه .شروع میکنید.

مزایا و معایب پیانو های دیجیتال

از مزایای پیانوهای دیجیتال میتوان به این ها شاره کرد:

یکی از بزرگترین مزایای پیانوهای دیجیتال قابل حمل بودن آنهاست، پیانوهای مکانیکی حتی در مدل های کوچکشان نیر وزن زیادی دارند و عملا غیر قابل حمل اند، این در صورتی است که پیانو های دیجیتال طراحی فشرده، کم حجم و نسبتا سبکی دارند که آنها را قابل حمل میکند.

پیانو های دیجیتال همانطور که در مورد قبلی گفته شد اندازه به نسبت کوچک تری دارند و به شما کمک میکنند تا در حین آموزش پیانو در منزل، زحمت زیادی برای یافتن جای مناسب پیانو نکشید.

پیانوهای دیجیتال به علت همین دیجیتال بودن قابلیت هایی را در اختیار شما میگذارند که پیانو های آکوستیک از آنها بی بهره اند؛به طور مثال پیانو های دیجیتال در مدل های مختلف قابلیت هایی نظیر امکان ظبط نوازندگی، ارسال نت ها به کامپیوتر، مترونم، split، Dual Mode، تغییر گام، امکان کنترل تنظیمات از طریق نرام افزار گوشی و… را دارا هستند که کار شما را برای آموزش پیانو در منزل تا حدی آسان تر میکنند.

از مزیت های مهم دیگر پیانو دیجیتال میتوان به قابل تنظیم بودن ولوم آن و قابلیت اتصال هدفون اشاره کرد که باعث میشود تا شما حتی در شب ها و زمانی که همه خواب هستند هم بتوانید آموزش پیانو در منزل خود را پیگیری کنید.

اما مهم ترین جنبه مثبت پیانو های دیجیتال را به جرئت میتوان هزینه بسیار پایین تر آنها در مقایسه با پیانو های مکانیکی نامید.

از معایب پیانوی دیجیتال هم میتوان به مواردی نظیرعدم تولید صدای طبیعی و واقعی، نیازمند بودن به برق و عدم القای حس نوازندگی به اندازه پیانوهای مکانیکی اشاره کرد.

در این بخش به مهم ترین مزایا و معایب پیانوهای دیجیتال پرداختیم؛حال وقت آن است که به سراغ معرفی نو های مختلف پیانوهای دیجیتال برای آموزش پیانو در منزل برویم.

انواع پیانو های دیجیتال

پیانو های دیجیتال به طور کلی دارای سه نوع هستند:

1 – کلاوینت (Clavinet)

نحوه عملکرد پیانوهای دیجیتال کلاوینت به این شکل است که با فشرده شدن کلاویه توسط شما، رشته ها کشیده شده و ارتعاشی را تولید میکنند که این ارتعاش نیز توسط یک قطعه الکترونیکی تشخیص داده شده و بعد از تقویت صدا پخش میشود.

2 – کلاوینوا (Clavinova)

این نوع از پیانو های دیجیتال به طور کلی فاقد رشته هشتند و با استفاده از کلاویه های سنگین حس نواختن و نوازندگی پیانوی واقعی را به شما منتقل میکنند؛نحوه تولید صدا در این پیانوها به سمپل هایی که برای هر کلاویه در نظر گرفته شده است وابسته است.

3 – فندر رودز (Fender Rhodes)

پیانو دیجیتال فندر رودز که در سال 1950 میلادی توسط هرولد رودز اختراع شده است نیز به مانند کلاوینت وابسته به تشخیص کشش رشته ها توسط یک قطعه الکترونیکی است.

همانطور که با ما همراه بودید تا کنون به معرفی و بررسی انواع پیانو ها اعم از مکانیکی یا دیجیتال پرداختیم تا شما قبل از شروع آموزش پیانو در منزل اطلاعات نسبی درباره پیانوها داشته باشید؛حال زمان آن رسیده تا به مرحله اساسی و بسیار مهم قبل از شروع آموزش پیانو در خانه برویم یعنی خرید پیانو.

پیانو مناسب آموزش پیانو در خانه

در این قسمت میخواهیم به برخی نکاتی بپردازیم که شما قبل از شروع آموزش پیانو در منزل و در هنگام خرید پیانو باید به آنها توجه داشته باشید.

1 – قیمت

یکی از مهم ترین بحث هایی که قبل از شروعع آموزش پیانو در منزل و در هنگام خرید پیانو باید مد نظرتان قرار دهید قیمت پیانو است؛این بخش مهم است به این دلیل که قیمت انواع پیانو با یکدیگر بسیار متفاوت است؛البته که خواسته های شما از پیانو بسیار مهم هستند اما برای مثال اگر شما بودجه نامحدود داشته باشید و شرایطی نظیر مکان،  نحوه نگهداری و… را مد نظر قرار ندهید، میتوانید به سراغ گرند پیانوها که بهترین و زیباترین نوع پیانوها هستند بروید”اما اگر بودجه نامحدودی ندارید و یا نمی خواهید زیاد برای خرید پیانو هزینه کنید میتوانید به سراغ خرید پیانو های دیجیتال بروید که هزینه بسیار بسیار پایین تری دارند.

2 – برند پیانو

برند پیانو نیز از مطالبی است که قبل از خرید پیانو باید حتما در ذهن خود داشته باشید؛ زیرا کیفیت پیانو شما و تعداد سالی که برای شما عمر و کار خواهد کرد کاملا به برند ٖآن بسنگی دارد، به طور مثال شما هیچگاه نباید از برند های چینی خرید کنید، زیرا پیانو های چینی تنها نقش ماکت پیانو را برای شما بازی خواهند کرد و به هیچ وجه کارایی نخواهند داشت.

برخی از برند های معتبر پیانو عبارت اند از یاماها (Yamaha)، کاوای (Kawai)T استین وی و سانز (Steinway & Sons) ، بوسندوفر(Bosendofer)  ، فازیولی(Fazioli)  و…

3 – وزن و اندازه

بحث سایز و اندازه پیانو از مباحث بسیار بسیار مهمی است که قبل از شروع آموزش پیانو در منزل و هنگام خرید پیانو باید مورد توجه قرار بگیرد؛ برای این امرددر ابتدا شما باید به این سوالات پاسخ بدهید:

1 – چه مقدار فضا برای پیانو در منزل خود دارید؟

2 – منزل شما ویلایی است یا آپارتمان؟اگر آپارتمان است در طبقه چندم قرار دارد؟

پاسخ به این سوال از آن جهت مهم است که  پیانوها در بحث سایز و وزن با یکدیگر تفاوت های فاحشی دارند؛ به عنوان مثال برخی گرند پیانوها وزنی بالغ بر 500 کیلوگرم، عرضی حدود 1.5 متر و طولی مابین 4/1 تا 9/2 دارند، پیانوهای دیواری نیز وضعی به همین شکل دارند به طوری که برخی از آنها وزنی حدود 200 کیلو، طولی حدود 2/13 و عرضی 1/9 متري دارند.

پس با این تفاسیر می توان گفت که اگر جای زیادی دارید و یا در خانه ای زندگی میکنید که حمل و نقل پیانو برایتان راحت است، پیانوی مکانیکی را برای آموزش پیانو در منزل بخرید، در غیر این صورت باید به فکر خرید پیانوی دیجیتال باشید.

4 – تکنسین یا متخصص پیانو

در صورتی که تصمیم به خرید پیانو برای آموزش پیانو در منزل گرفته اید، این نکته را هم در ذهن خود داشته باشید که چه برای خرید پیانوی دیجیتال و چه برای خرید پیانوی آکوستیک باید فردی که در زمینه پیانو ها و خرید و فروش آن اطلاعات دارد را در هنگام خرید به همراه داشته باشید، به اين ىليل كه در هنگام خرید پیانو باید به موارد متعددی که در پایین اشاره میکنیم حتما با نگاه تخصصی و تجربی توجه شود؛مواردی مثل:

  • تشخیص اصل یا تقلبی بودن پیانو که امروزه به دلیل وجود نمونه های تقلبی بسیار شبیه به پیانو اصلی موضوعی بسیار مهم است.
  • استاندارد بودن و نحوه عملکرد کلاویه های پیانو.
  • بررسی کیفیت صدای تولیدی یا خروجی پیانو.
  • بررسی زیر پیانو و چوب های ٖآن در پیانو آکوستیک.
  • بررسی سلامت دمپرها،سیم ها و چکش ها.
  • بررسی خروجی ها و قابلیت های پیانوی دیجیتال.
  • بررسی سلامت کلی و ظاهری پیانو.
  • بررسی عملکرد پدال ها.

این ها برخی از مواردی بودند که ثابت میکنند شما در زمان خرید دستگاه پیانو برای آموزش پیانو در منزل نیاز به همراه داشتن تکنسین یا فردی متخصص در زمینه پیانوها دارید.